Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Dobrá správa z Ukrajiny: Prezident Zelenskyj sa vyliečil z KORONAVÍRUSU

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj (Zdroj: SITA/AP)

KYJEV - Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v pondelok oznámil, že sa vyliečil z infekčnej choroby COVID-19, ktorú spôsobuje koronavírus SARS-CoV-2. Informovala o tom agentúra Interfax, podľa ktorej Zelenskyj na sociálnej sieti Telegram oznámil, že mal "konečne negatívny výsledok testu na koronavírus".

V súvislosti s epidémiou apeloval na ľudí, že si musia uvedomiť "nové riziká a čo najviac si na seba dávať pozor". Pripomenul im nutnosť nosiť rúško, dodržiavať bezpečný odstup a obmedziť sociálne kontakty, prijímať dostatok vitamínov a udržiavať sa v dobrej fyzickej kondícii. "To všetko je veľmi dôležité a to všetko nám dáva nádej," dodal Zelenskyj. Zelenskyj a šéf jeho kancelárie Andrij Jermak 9. novembra informovali, že ochoreli na COVID-19. O tri dni neskôr boli obaja prijatí na jednu z kyjevských kliník.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Na COVID-19 sa v júni liečila aj Zelenského manželka Olena. V auguste vyšlo najavo, že spolu s ňou bol v nemocnici hospitalizovaný aj ich syn. Ukrajina v pondelok oznámila, že pozitívny výsledok testu na koronavírus SARS-CoV-2 malo ďalších 10.945 ľudí, čím celkový počet nakazených od vypuknutia epidémie v krajine stúpol na 635.689. Počet obetí pandémie na Ukrajine sa za posledných 24 hodín zvýšil o 124, čím sa celková bilancia úmrtí zvýšila na 11.075.

Viac o téme: VyliečenýInfikovanýUkrajinaKoronavírusVolodymyr Zelenskyj
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu