Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

KORONAVÍRUS Kvôli zmutovanej nákaze museli vo Francúzsku utratiť približne 1000 noriek

Zmutovaná verzia koronavírusu sa vyskytla na norkových farmách aj mimo Dánska
Zmutovaná verzia koronavírusu sa vyskytla na norkových farmách aj mimo Dánska (Zdroj: TASR/John Randeris/Ritzau Scanpix via AP)

PARÍŽ - Francúzske úrady nariadili likvidáciu všetkých noriek chovaných na farme neďaleko Paríža po zistení, že sa medzi týmito zvieratami objavila zmutovaná forma nového koronavírusu. Informovala o tom v nedeľu agentúra AP.

Podľa francúzskej vlády bolo utratených približne 1000 noriek chovaných na tejto farme. Zlikvidované boli aj všetky živočíšne produkty pochádzajúce z týchto zvierat. Francúzsko eviduje na svojom území štyri norkové farmy. Na jednej z nich sa nákaza nepotvrdila. Úrady však stále čakajú na výsledky analýzy vzoriek z dvoch fariem. Vláda tiež oznámila, že nákaza sa nepotvrdila u farmárov, ktorí sa so zvieratami dostali do kontaktu.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Na norkových farmách v Dánsku bola predčasom zistená zmutovaná forma nového koronavírusu, ktorá sa rozšírila aj medzi ľudí. Doteraz tam utratili približne deväť miliónov noriek, čo predstavuje viac ako polovicu ich populácie v krajine, píše agentúra DPA.

Pre obavy z rozšírenia zmutovanej formy nového druhu koronavírusu zaznamenanej v Dánsku plánuje zlikvidovať všetky norky chované na farmách aj Írsko. Obavy zo zmutovaného koronavírusu však majú aj v Holandsku, Grécku či Švédsku.

Viac o téme: PandémiaMutáciaFrancúzskoParížKoronavírusNorky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu