Streda17. apríl 2024, meniny má Rudolf, zajtra Valér

KORONAVÍRUS Boris Johnson mal negatívny výsledok testu na COVID-19, zostáva však v izolácii

Britský premiér Boris Johnson
Britský premiér Boris Johnson (Zdroj: SITA/AP/Leon Neal)

LONDÝN - Britský premiér Boris Johnson mal negatívny výsledok testu na koronavírus SARS-CoV-2, ale keďže bol v kontakte s osobou, u ktorej sa nákaza potvrdila, zostáva aj naďalej v izolácii. Informovala o tom v utorok agentúra AP.

Johnsonov úrad tvrdí, že premiér bol testovaný pomocou rýchlotestu, ktorý nie je nutné vyhodnocovať v laboratóriu. Takéto testy zatiaľ nie sú v Británii bežne dostupné, pracovníci úradu predsedu vlády sú nimi testovaní v rámci pilotného projektu.

Viac informácií nájdete aj na Facebooku

Johnson je v izolácii od nedele - po tom, ako absolvoval stretnutie s poslancom, ktorý mal o tri dni neskôr pozitívny výsledok testu na koronavírus nového typu. Premiér už z izolácie odkázal, že nemá žiadne príznaky ochorenia COVID-19 a naďalej vedie rokovania vlády, ktoré sa konajú v režime videokonferencie. 

Podľa nariadení vydaných britskou vládou osoba, ktorá bola v blízkom kontakte s nakazeným, musí absolvoval 14-dňovú karanténu. Na prelome marca a apríla mal Johnson pozitívny výsledok testu na COVID-19. Aj keď ochorenie uňho malo spočiatku mierny priebeh, neskôr sa choroba zhoršila a tri dni strávil dokonca na jednotke intenzívnej starostlivosti. Z nemocnice ho vypísali v polovici apríla.

Predpokladá sa, že ľudia, ktorí sa zotavili z nákazy koronavírusom SARS-CoV-2, získali určitú imunitu - nie je však jasné, ako dlho táto imunita pretrvá. Na celom svete sa však eviduje len málo potvrdených prípadov opakovanej infekcie koronavírusom SARS-CoV-2.

Viac o téme: Test IzoláciaVýsledokBoris JohnsonKoronavírusCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu