Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

KORONAVÍRUS sa naďalej šíri aj v Poľsku: Hlásia rekordných 445 nových úmrtí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP/Czarek Sokolowski)

VARŠAVA - Počet potvrdených prípadov nákazy koronavírusom stúpol v Poľsku od štvrtka o 27.086 nových infekcií. Od začiatku pandémie tak už v krajine celkovo zaevidovali 493.765 prípadov. V piatok to oznámilo poľské ministerstvo zdravotníctva, na ktoré sa odvolala agentúra PAP.

Tento denný prírastok nakazených je druhý najvyšší od začiatku pandémie, píše televízia TVN24. Za zmienený čas zároveň v súvislosti s nákazou zomrelo ďalších 445 ľudí, čo je dosiaľ v tomto smere vôbec najvyšší denný nárast od začiatku pandémie, uvádza TVN24. Celkovo už v tejto krajine zaznamenali 7287 obetí nákazy.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Ministerstvo zdravotníctva tiež hlásilo, že hospitalizovaných s potvrdenou nákazou je momentálne 19.479 pacientov, 433.524 ľudí je v karanténe a 42.562 osôb pod hygienicko-epidemiologickým dohľadom. Z ochorenia COVID-19, ktoré nový koronavírus vyvoláva, sa v Poľsku dosiaľ vyliečilo 188.675 ľudí. Od 24. októbra je celé Poľsko označené ako "červená zóna" a platia tam obnovené obmedzenia, ako napríklad vyučovanie online pre väčšinu študentov a zatvorenie kaviarní aj reštaurácií.

Viac o téme: úmrtiaPoľskoKoronavírusInfikovaní
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu