Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KORONAVÍRUS Niekoľko dánskych poslancov a ministrov odišlo do samoizolácie

Dánska premiérka Mette Frederiksenová
Dánska premiérka Mette Frederiksenová (Zdroj: SITA/AP/Philip Davali/Ritzau Scanpix)

KODAŇ - Dánsky parlament v utorok presunul plánované rokovanie a hlasovania z dôvodu obáv, že sa niekoľko vládnych predstaviteľov a zákonodarcov mohlo nakaziť novým koronavírusom. Informáciu priniesla agentúra DPA.

Dánska premiérka Mette Frederiksenová v liste parlamentu uviedla, že presunutie plánovaných činností považuje za nutné opatrenie vzhľadom na to, že sa niekoľko poslancov minulý týždeň stretlo s ministrom spravodlivosti Nickom Haekkerupom, ktorý čaká na výsledky testu na koronavírus.

Haekkerup v pondelok uviedol, že má príznaky ochorenia COVID-19. S ministrom sa stretla aj premiérka Frederiksenová, no nie je známe, či sa plánuje tiež otestovať. Ďalší piati členovia kabinetu vrátane ministra životného prostredia a ministra pre vysoké školstvo a vedu uviedli, že podstúpia samoizoláciu.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Medzi ďalšími poslancami, ktorí boli pozitívne testovaní na koronavírus, je aj líder opozičnej Konzervatívnej strany Soren Pape Poulsen. Poulsen uviedol, že sa "cíti dobre", a ocenil, že ho kolegovia na svoje pozitívne testy upozornili, vďaka čomu mohol podstúpiť samoizoláciu a dať sa otestovať v súlade s odporúčaniami. Lars Christian Lilleholt, hovorca pre záležitosti obrany za opozičnú Liberálnu stranu uviedol, že bol v pondelok hospitalizovaný.

Viac o téme: IzoláciaDánskoMinistriKoronavírusInfikovaní
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu