Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

V Rusku zastrelili tínedžera pri pokuse podpáliť policajnú stanicu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: pixabay.com)

MOSKVA - Polícia zastrelila v piatok v ruskej Tatárskej republike, obývanej prevažne moslimami, 16-ročného mladíka, ktorý sa pokúsil podpáliť miestnu policajnú stanicu a pri zatýkaní najmenej tri razy bodol policajta. Informoval o tom Vyšetrovací výbor Ruskej federácie (Sledkom), píše agentúra Reuters.

Mladík v meste Kukmor sa pomocou zápalnej fľaše najprv pokúsil založiť požiar na tamojšej policajnej stanici a následne najmenej trikrát bodol policajta. Ďalší policajt, ktorý sa nachádzal na mieste činu, vystrelil niekoľko varovných výstrelov do vzduchu a potom "bol nútený" strieľať, aby zlikvidoval páchateľa, uviedol Vyšetrovací výbor. Tínedžer zomrel na mieste na následky zranení ešte pred príchodom lekárov.

Sledkom tento prípad vyšetruje ako pokus o spáchanie teroristického činu. Motív útoku nebol bezprostredne známy. Bodnutý policajt bol prevezený do nemocnice. Podľa informovaného zdroja citovaného agentúrou Interfax útočník pochádzal z Baškirska a polícia ho evidovala ako osobu so sklonmi k extrémizmu. Počas útoku mal policajtov nazvať neveriacimi a kričať "Alláhu akbar!" (Boh je najväčší).

Útoky v Tatársku a francúzskom Nice nie sú prepojené

iatkový útok tínedžera na policajtov v ruskej Tatárskej republike a štvrtkový útok v kostole vo francúzskom meste Nice nie sú nijako prepojené, vyhlásil v piatok hovorca Kremľa Dmitrij Peskov. Podľa neho je podstata oboch trestných činov úplne odlišná. "Udalosti vo Francúzsku sú udalosti vo Francúzsku. My tu máme jeden z trestných činov, je to absolútne trestný čin. Aká je tu súvislosť?" odpovedal Peskov na novinársku otázku, či incidenty nejako spolu súvisia.

"Ak spáchate trestný čin, ste potrestaní zákonom. Trest by mal byť určite nevyhnutný," upozornil podľa agentúry TASS hovorca Kremľa. "Rusko má súčasne dosť jednoznačné zákony, ktoré bránia ľuďom v páchaní trestných činov, ktoré majú potenciál urážať city veriacich. Z toho vychádzame," uzavrel Peskov po otázke, či Rusko očakáva vlnu extrémistických trestných činov v súvislosti so situáciou vo Francúzsku.

Viac o téme: TínedžerPodpáleniePolícia Rusko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu