Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

VIDEO Hororové zábery z ruskej nemocnice: V pivnici sa povaľujú samé mŕtvoly

V pivnici nemocnice sa nachádzajú mŕtvoly. Zobraziť galériu (5)
V pivnici nemocnice sa nachádzajú mŕtvoly. (Zdroj: YouTube/ Precedent TB)

MOSKVA - Rozruch na internete aj v ruských celoštátnych médiách vyvolali zábery zachytávajúce vrecia s mŕtvymi v pivnici "koronavírusovej" nemocnice v Barnaule, západosibírskom meste s asi 630-tisíc obyvateľmi. Miestne úrady vysvetlili nahromadenie tiel tým, že nemocnici "v podmienkach rastúcej úmrtnosti na koronavírus chýbajú patológovia", uviedol denník Kommersant.

Kvôli nedostatku patológov zariadenie nestíha pitvy a ani nie je schopné včas odovzdávať telá zosnulých pozostalým. "Bohužiaľ, stalo sa, že množstvo mŕtvych vzrástlo, ale robíme všetko možné, aby sa skrátilo čakanie na pitvu. Pracujeme na dve smeny, bez dní voľna," vyhlásil vedúci patológie.

Nemocnica nestíha robiť pitvy.
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: YouTube/ Precedent TB)

Denník pripomenul, že zákon a vyhláška Ministerstva zdravotníctva nariaďuje povinnú pitvu v prípade všetkých pacientov, ktorí podľahli infekčnej chorobe, ako aj v prípade takéhoto podozrenia.

V barnaulskej nemocnici, v ktorej je pre pacientov s covidem-19 vyhradených 600 lôžok, zomrelo len tento mesiac 98 ľudí. Koronavírusom sa v tejto nemocnici podľa agentúry Interfax nakazil aj primár a jeho zástupca, ako aj niekoľko ďalších zdravotníkov.

Počet úmrtí na nákazu
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: YouTube/ Precedent TB)

Rusko vo štvrtok oznámilo 15 971 nových prípadov nákazy a 290 úmrtí za uplynulých 24 hodín. Doposiaľ najvyšší denný počet úmrtí krajiny zaregistrovala v stredu, kedy na nákazu zomrelo 317 pacientov.

V pivničných priestoroch nemocnice
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: YouTube/ Precedent TB)

Od vypuknutia pandémie sa v krajine s približne 146 miliónmi obyvateľov nakazilo viac ako 1,46 milióna ľudí, z ktorých 25.242 nákaze podľahlo. Rusko je z hľadiska počtu nakazených štvrtou najpostihnutejšie krajinou na svete po USA, Indii a Brazílii.

Všade sa povaľujú mŕtve
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: YouTube/ Precedent TB)

Prezident Vladimir Putin však v stredu podnikateľov a priemyselníkov uistil, že vláda sa kvôli koronavírusom nechystá zaviesť tvrdé reštriktívne opatrenia. Vyzval ich, aby sa zapojili do výroby vakcíny proti koronavírusu, ktorú označil za dobrý biznis aj z hľadiska vyhliadok na svetovom trhu. Ešte predtým hovorca Kremľa Dmitrij Peskov uviedol, že úrady v reakcii na rastúce údaje o počtoch nakazených v súčasnosti neplánujú zaviesť celoštátnu karanténu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu