Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Pár prinútil dievča za trest skákať na trampolíne: Zomrelo

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

ODESSA - Napriek horúčave mala zakázanú vodu, rovnako aj jedlo: V americkom štáte Texas sú muž a žena obvinení zo zabitia osemročného dieťaťa pri skokoch na trampolíne.

Úrady namerali na trampolíne viac ako 43 stupňov Celzia a na podlahe bola teplota dokonca výrazne vyššia - 60 stupňov. Napriek týmto extrémnym podmienkam poslal pár v texaskej Odesse za trest mladé dievča na trampolínu. Osemročné dieťa zomrelo, informovala americká televízna stanica CNN. Príčina smrti sa udáva ako dehydratácia, úrady incident považujú za trestný čin vraždy.

Podľa prokuratúry sa prípad stal 29. augusta. Ako ukázali predchádzajúce vyšetrovania, 44-ročný muž a 34-ročná žena prinútili dieťa „skákať na trampolíne dlhodobo bez prestávky“, ako vysvetľuje vyhlásenie polície v Odesse.

Osemročnému dieťaťu preto nebolo dovolené piť vodu. Jedlo bolo tiež tabu. Stále nie je jasné, aký bol vzťah medzi párom a dieťaťom. Podľa stanice KOSA išlo o zákonných zástupcov. To však zatiaľ úrady nepotvrdili. Kaucia bola stanovená na 500-tisíc dolárov.

Pár nechal skákať dievča
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Odessa Police Department)

Iný prípad v New Yorku spôsobil rozruch

Deti v USA opakovane zomierajú kvôli vystaveniu extrémnym horúčavám. Najnovšie vzbudil rozruch prípad zo štátu New York. Pred súdom bol otec, ktorý nechal svoje dvojčatá v aute, keď bola vonkajšia teplota až 30 stupňov. Dvojročné deti zomreli.

Muž bol okrem iného obvinený z prečinu usmrtenia z nedbanlivosti a zabitia. Prokurátorka zodpovedná za tento prípad však napokon neusiloval o odsúdenie. Podľa jej slov išlo o tragický, poľutovaniahodný incident. Muž sa predtým  počas procesu priznal k ohrozeniu z nedbanlivosti.

Matka detí po smrti dvojičiek hovorila o „strašnej nehode“. Povedala, že teraz potrebuje manžela po svojom boku, aby si prežili všetko spolu. Musia sa starať aj o svoje ďalšie deti.

Viac o téme: VodaJedloDievčaSmrťHorúčavyTrampolínaSkákanieSúd
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu