Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Šoférka sa omylom ocitla na diaľnici do Bratislavy: Vyriešila to po svojom! Nebezpečný manéver urobil aj vodič na VIDEU

Tmavý land rover v protismere na diaľnici D7
Tmavý land rover v protismere na diaľnici D7 (Zdroj: Youtube/Týdeník Policie)

BRNO – Osemnásťročná vodička predviedla dosť riskantný manéver po tom, keď sa v stredu ocitla na diaľnici D2 v smere na Bratislavu, pritom chcela ísť na Brno. Policajti priblížili, ako nešťastne situáciu vyriešila, a zverejnili video ďalšieho vodiča, ktorý na diaľnici jazdil v protismere.

Neskúsená šoférka na diaľnici D2 pri Modřiciach omylom zamierila na Bratislavu - pôvodne plánovala pokračovať na Brno. „Vzniknutú situáciu riešila nešťastne, zazmätkovala a otočila sa so svojím vozidlom do protismeru, aby sa vrátila,“ uviedol krajský policajný hovorca David Chaloupka. Dievčina totiž chcela opustiť diaľnicu na rovnakom mieste, na ktorom na ňu vošla.  

Nikolino VIDEO zachytilo extrémny hazard s detským životom: Aj odborníci sú v šoku!

Vodička mala podľa polície jedno šťastie, že po tomto manévri stretla duchaprítomného šoféra oprotiidúceho kamióna, ktorý jej svojím vozidlom zablokoval cestu a donútil ju tak zastaviť. „Udalosť sa tak, našťastie, skončila bez nehody,“ doplnil Chaloupka.

„Pripomíname, že ak sa akýmkoľvek nedorozumením dostanete na diaľnici do protismeru, je vhodnejšie odstaviť vozidlo čo najviac na okraj vozovky, rozsvietiť výstražné svetlá, auto aj diaľnicu najkratšou cestou opustiť. Až za zvodidlami volajte tiesňovú linku 158,“ zhrnula polícia.

Ďalšieho vodiča v protismere na diaľnici D7 riešia policajti z Kladna. Tmavý land rover v sobotu 10. októbra zachytila kamera. Policajti teraz hľadajú svedkov, ktorí boli v ohrození.

Viac o téme: DiaľnicaJazdaProtismer
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu