Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Nemecko od začiatku pandémie zaznamenalo viac ako 300-tisíc prípadov KORONAVÍRUSU

Ľudia s ochrannými rúškami na zabránenie šíreniu nového koronavírusu odchádzajú z vlakového nástupišťa na stanici Alexanderplatz v Berlíne.
Ľudia s ochrannými rúškami na zabránenie šíreniu nového koronavírusu odchádzajú z vlakového nástupišťa na stanici Alexanderplatz v Berlíne. (Zdroj: TASR/AP Photo/Markus Schreiber)

BERLÍN - Nemecko od začiatku pandémie zaznamenalo viac než 300.000 potvrdených prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2. Informovala o tom v pondelok agentúra DPA s odvolaním sa na údaje Inštitútu Roberta Kocha (RKI).

Celkový počet nakazených v Nemecku dosiahol podľa tohto zdroja v pondelok ráno 300.619. Za posledných 24 hodín pribudlo 1382 potvrdených prípadov nákazy a päť úmrtí. V spojitosti s ochorením COVID-19 zomrelo v Nemecku 9534 ľudí.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Z ochorenia sa podľa RKI vyliečilo približne 263.700 ľudí. Reprodukčné číslo vírusu (R0) za obdobie siedmich dní dosiahlo podľa Kochovho inštitútu v nedeľu hodnotu 1,14. Toto číslo vyjadruje, koľko ďalších ľudí nakazil jeden infikovaný človek.

Viac o téme: PandémiaNemeckoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu