Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KORONAVÍRUS Napätie v Bruseli: Šéfka eurokomisie je v karanténe, môže za to jediný míting!

Ursula von der Leyenová Zobraziť galériu (2)
Ursula von der Leyenová (Zdroj: SITA/Johanna Geron, Pool via AP)

BRUSEL - Predsedníčka Európskej komisie (EK) Ursula von der Leyenová v pondelok oznámila, že sa stiahla do izolácie, lebo prišla do kontaktu s osobou infikovanou novým druhom koronavírusu. Informovala o tom tlačová agentúra AP.

Šéfka výkonného orgánu Európskej únie von der Leyenová na Twitteri v pondelok napísala, že sa minulý týždeň v utorok 29. septembra zúčastnila na stretnutí, kde bola prítomná "osoba, ktorá mala včera (4.10.) pozitívny test".

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Jeden test už podstúpila

Predsedníčka eurokomisie uviedla, že vo štvrtok 1. októbra mala negatívny výsledok testu na koronavírus a že v priebehu pondelka absolvuje ďalší test. Von der Leyenová v odkaze na Twitteri dodala, že v karanténe ostane do utorka rána.

Summit sa odkladal kvôli predsedovi rady

Šéfka únijnej exekutivy je po predsedovi Európskej rady Charlesovi Michelovi dalším z vrcholných predstaviteľov európskych inštitúcií, ktorý sa v rámci karanténnych pravidiel preventívne izoluje. Pre Michelove kontakty s infikovaným človekom bol o týždeň posunutý aj summit EÚ, na ktorý sa prezidenti a premiéri krajín únie namiesto pôvodne avizovaného konca septembra zišli až minulý týždeň.

Úrad vlády sme medzičasom kontaktovali s otázkou, či premiér Igor Matovič počas októbrového summitu v Bruseli prišiel s von der Leyenovou do kontaktu. Podľa fotografii na sociálnej sieti sa totiž stretol s mnohými čelnými predstaviteľmi krajín EÚ.

KORONAVÍRUS Napätie v Bruseli:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR/Olivier Hoslet, Pool via AP)

Viac o téme: KaranténaEKKoronavírusUrsula von der Leyenová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu