Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

KORONAVÍRUS Trump napísal, že sa cíti dobre: Poďakoval lekárom

Donald Trump a jeho spolupracovníci
Donald Trump a jeho spolupracovníci (Zdroj: SITA/AP Photo/Jacquelyn Martin)

WASHINGTON - Americký prezident Donald Trump, ktorý sa v nemocnici lieči z koronavírusového ochorenia COVID-19, sa podľa vlastných slov cíti dobre. Vyjadril pritom vďaku lekárom a zdravotným sestrám, ktoré sa o neho starajú, informovala agentúra AP.

"Lekári, zdravotné sestry a VŠETCI v ÚŽASNEJ nemocnici Walter Reed Medical Center a ďalší (experti) ..., ktorí sa k ním pripojili, sú PERFEKTNÍ," napísal Trump na Twitteri. "Vďaka ich pomoci sa cítim dobre," pokračoval ďalej šéf Bieleho domu. Vyjadril tiež presvedčenie, že za posledných mesiacov sa v USA v boji proti "pliage" koronavírusu podarilo dosiahnuť "ohromný pokrok".

Podľa Bieleho domu by mal prezident zostať v nemocnici "niekoľko dní". Bude pritom naďalej pokračovať vo výkone svojej funkcie, jeho nemocničný apartmán je nato vybavený. Prezidentské právomoci nikomu neodovzdal. Trump v noci na piatok na Twitteri oznámil, že on a jeho manželka Melania majú pozitívne testy na nový druh koronavírusu. V noci na sobotu Trumpa previezli vrtuľníkom z Bieleho domu do vojenskej nemocnice Walter Reed Army Medical Center pri Washingtone.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Ošetrujúci lekári v sobotu opísali prezidentov stav ako dobrý. Podľa nich nemá teplotu ani problémy s dýchaním, nemusí byť napojený na prístroje a jeho symptómy sa zmierňujú. Šéf kancelárie Bieleho domu však Mark Meadows však uviedol, že Trumpov zdravotný stav bol v priebehu piatka istý čas "veľmi znepokojujúci". Podľa neho bude pre ďalší priebeh prezidentovej liečby rozhodujúcich nasledujúcich 48 hodín. Nemenovaný zdroj pre agentúru AP uviedol, že Donald Trump musel byť pred piatkovou hospitalizáciou v Bielom dome napojený na kyslíkový prístroj.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu