Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

VIDEO Oslava na počesť Trumpa sa mohla skončiť tragédiou. Potopilo sa päť lodí

Mnohé člny boli plné vody, iné sa prevrátili.
Mnohé člny boli plné vody, iné sa prevrátili. (Zdroj: SITA/ AP)

AUSTIN - Nie je to zlá predzvesť pred volebným bojom? Pri lodnej prehliadky na podporu Donalda Trumpa sa potopilo päť malých člnov.

Stačilo málo a táto oslava sa mohla skončiť tragédiou. Našťastie sa nik nezranil. Nešťastie sa stalo v sobotu napoludnie (miestneho času) na jazere Lake Travis severozápadne od mesta Austin (štát Texas). Tri z člnov medzitým odtiahli na breh, dva sú stále na dne jazera.

Neexistujú dôkazy o sabotáži, ktorá by nehodu spôsobila, uviedla hovorkyňa šerifa Kirsten Darková. Fotografie zobrazujú lode s protrumpovými vlajkami v nepokojných vodách. Vyšetrovatelia majú podozrenie, že bolo na malom priestore príliš veľa lodí, ktoré generovali príliš veľa vysokých vĺn. Úrady prijali celkovo 15 tiesňových volaní.

Samotný prezident tam nebol. Išlo iba o podpornú akciu k jeho boji o Biely dom. V online sieti Facebook viac ako 2 500 používateľov uviedlo, že sa zúčastnili prehliadky lodí. Podľa úradov bola prehliadka dlhá tri až päť kilometrov.

Hovorkyňa úradu Dark potvrdila, že na jazere Travis bolo neobvykle veľké množstvo člnov: "Niektoré boli plné vody, niektoré boli zablokované, iné sa prevrátili - stalo sa všeličo."

Viac o téme: NehodaPrehliadkaPotopenieČlnyLake Travis
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu