Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Netvor v ľudskej podobe: Farmár zavraždil mladé dievča a jej telo zakopal

Quake Lewellyn mal zavraždiť Sydney Sutherlandovú.
Quake Lewellyn mal zavraždiť Sydney Sutherlandovú. (Zdroj: Polícia/ Facebook)

JACKSON COUNTY - Zdravotná sestra z Arkansasu, ktorá minulý týždeň zmizla počas joggingu, bola unesená, znásilnená, zavraždená a pochovaná miestnym farmárom, uviedla polícia počas súdneho konania v pondelok.

Dvadsaťpäťročná Sydney Sutherlandová bola údajne nezvestná minulú stredu po tom, ako sa z popoludňajšieho joggingu nevrátila domov. Jej telo bolo nájdené v piatok blízko miesta, kde žila, po pátraní, ktoré vykonávala polícia a dobrovoľníci, informovala Fox 16 Little Rock.

Quake Lewellyn, 28-ročný farmár, bol zatknutý pre podozrenie z vraždy krátko po objavení tela Sutherlandu.

V pondelok Lewellyn vystúpil po schodoch k súdu v Jackson County Courthouse a mal na sebe oranžovú kombinézu a nepriestrelnú vestu. Bolo to jeho prvé súdne vypočúvanie a pravdepodobne sa týkalo motívu.

Keď sa ho úrady pýtali na Sutherlandovo zmiznutie, priznal sa k jej zabitiu. Jej telo identifikovali cez víkend, informovala stanica.

Špeciálny agent štátnej polície v Arkansase uviedol, že Lewellyn išiel na západ po County Road 41, keď uvidel Sutherland, ako kráča okolo. Lewellyn sa následne otočil, potom ju uniesol, posadil do svojho pickupu a sexuálne ju napadol, informovala Fox 16.

Sutherlandovej rodina sa zúčastnila krátkeho vypočúvania, v ktorom išlo o to, ako zdravotná sestra zomrela. Sudca na riadil zatknúť Lewellyna až do jeho obžaloby 1. októbra.

Lewellyn bol členom facebookovej skupiny, ktorá bola založená na pomoc pri hľadaní Sutherlandovej, pokiaľ nebude nájdená jej mŕtvola.

Šerif okresu Jackson County, David Lucas, povedal na jednej skoršej tlačovej konferencii, že Lewellyn poznal obeť, i keď podoba ich vzťahu nie je jasná.  Dodal, že prípad bol obzvlášť ťažký, pretože Sutherland chodil so svojimi dcérami do školy.

"Osobne poznám túto mladú dámu. Poznal som ju a sledoval, ako dospieva. Osobne ma to zasiahlo. A to je ďalší dôvod, prečo chceme tak usilovne pracovať a snažiť sa ju nájsť."

V nedeľu sa v Tuckermane, ktorý sa nachádza asi 100 kilometrov severovýchodne od Little Rock, v nedeľu konala sviečková vigília, na pamiatku Sutherlandovej.

Viac o téme: VraždaBehaniePochovanieUSASexuálny útok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu