Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

KORONAVÍRUS Stovky ľudí v uliciach Madridu: Protestovali proti noseniu rúšok a ďalším opatreniam

Stovky ľudí protestovali proti povinnému noseniu rúšok a ďalším opatreniam, ktoré španielska vláda zaviedla v súvislosti s pandémiou koronavírusu SARS-CoV-2 v Madride
Stovky ľudí protestovali proti povinnému noseniu rúšok a ďalším opatreniam, ktoré španielska vláda zaviedla v súvislosti s pandémiou koronavírusu SARS-CoV-2 v Madride (Zdroj: TASR/AP Photo/Andrea Comas)

MADRID - Stovky ľudí v nedeľu večer protestovali v Madride proti povinnému noseniu rúšok a ďalším opatreniam, ktoré španielska vláda zaviedla v súvislosti s pandémiou koronavírusu SARS-CoV-2. Informovala o tom v pondelok agentúra AFP.

Približne 3000 ľudí sa zišlo na madridskom námestí Plaza de Colón, uvádza na svojej webovej stránke denník El Mundo. Mnohí z účastníkov nemali na tvárach rúška a nedodržiavali povinné rozstupy. Protestujúci držali transparenty s nápismi ako "Vírus neexistuje", "Rúška zabíjajú" a "My sa nebojíme".

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Jedna z účastníčok podľa AFP do Madridu prišla preto, lebo je presvedčená, že vlády na celom svete zveličujú počty prípadov nákazy s cieľom obmedziť slobodu ľudí. Nosenie rúšok je v Španielsku povinné od 21. júna, keď vláda zrušila núdzový stav. Ten v krajine platil od 14. marca.

Španielske ministerstvo zdravotníctva 14. augusta predstavilo nové opatrenia v súvislosti s nárastom počtu prípadov nákazy koronavírusom v posledných týždňoch. Tieto opatrenia zahŕňajú i zákaz fajčenia na verejných priestranstvách na miestach, kde nie je možné dodržať rozstupy, a obmedzenie prevádzky nočných podnikov. Viaceré európske krajiny zaviedli pre cestujúcich prichádzajúcich zo Španielska povinné testy a karanténne opatrenia.

Viac o téme: ProtestPandémiaŠpanielskoMadridKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu