Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

KORONAVÍRUS Bruselské letisko bude vybavené mobilným testovacím laboratóriom na COVID-19

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRUSEL - Medzinárodné letisko v Bruseli bude mať od začiatku septembra k dispozícii mobilné testovacie laboratórium na chorobu COVID-19, ktoré získalo akreditáciu Inštitútu pre verejné zdravie Sciensano. Uviedla to vo štvrtok televízna a rozhlasová stanica RTBF.

Podľa RTBF mobilné testovacie laboratórium umožní vykonať testy cestujúcim, ktorí sa vracajú z tzv. červených zón, kde počet nových infekcií bol vyšší než 50 na 100.000 obyvateľov po dobu jedného týždňa. Otestovať sa na mieste budú môcť aj cestujúci odlietajúci z Bruselu, musia však myslieť na dostatočnú časovú rezervu.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Mobilné laboratórium bude nainštalované mimo letiskových terminálov - v sekcii odletov - a cestujúci budú môcť priamo na mieste podstúpiť test PCR, čiže test na infekčné respiračné ochorenie vyvolané koronavírusom SARS-CoV-2. V prípade rýchleho testu budú výsledky k dispozícii do troch hodín. Pokiaľ ide o štandardný test, výsledky budú k dispozícii približne po deviatich hodín.

Cestujúci prichádzajúci z krajín s červenými zónami budú testovaní za cenu, ktorú stanovil Národný inštitút pre nemocenské poistenie (Inami), čiže 46,81 €. Pre pasažierov odlietajúcich z bruselského letiska štandardný test PCR bude stáť 67 € a rýchlotest vyjde na 135 €. Mobilné laboratórium bude spravovať spoločnosť Ecolog, ktorá je aktívna v oblasti globálnej logistiky a krízového manažmentu, v spolupráci s firmou Van Poucke-Eurofins, ktorá sa špecializuje na laboratórny výskum.

Viac o téme: LaboratóriumKoronavírusCOVID-19Bruselské letisko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu