Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Stovky kíl drog denne: Holandská polícia našla najväčšie kokaínové laboratórium v krajine

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

NIJEVEEN- Holandská polícia v utorok oznámila, že našla najväčšie kokaínové laboratórium, aké sa kedy v krajine podarilo objaviť. Píše o tom agentúra DPA.

Laboratórium sa nachádzalo v prerobenej konskej stajni v meste Nijeveen blízko hraníc s Nemeckom a spracovávalo až 200 kilogramov kokaínu denne, uviedlo policajné vyhlásenie. "Toto je najväčšie laboratórium na kokaín, aké sa kedy v Holandsku našlo," uviedol policajný hovorca a dodal, že denná produkcia mohla mať hodnotu približne 4,5 milióna eur.

Pri zásahu polícia zatkla 17 ľudí, z toho 13 Kolumbijcov. Vyšetrovatelia zadržali 100 kilogramov drog, ako aj tisícky litrov chemikálií. Laboratórium bolo "drogovou práčovňou", v ktorej bol kokaín "vymývaný" z oblečenia, vysvetlila polícia. Na prepašovanie kokaínu do Holandska sa totiž musel najprv rozpustiť v roztoku a vložiť do oblečenia, ktoré sa potom vyviezlo do laboratória.  

Po príchode do laboratória sa kokaín špeciálnymi chemikáliami vypral z tkaniny a pripravil sa na predaj. Pri dvoch ďalších záťahoch na sklady v mestách Apeldoorn a Elshout polícia našla 120.000 kilogramov použitého oblečenia na prepravu kokaínu. Vyšetrovatelia uviedli, že je pravdepodobné, že v súvislosti s týmto prípadom zatknú ešte viacerých ľudí.

Viac o téme: DrogyKokaínLaboratóriumPolícia HolandskoNijeveen
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu