Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

KORONAVÍRUS Nemecká vláda má čo vysvetľovať: Dodávatelia rúšok hromžia, desiatky žalôb

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BERLÍN - Nemecká vláda čelí žalobám a žiadostiam o finančnú refundáciu zo strany 48 dodávateľov ochranných rúšok na tvár. Informoval o tom nedeľník Welt am Sonntag.

Dodávatelia tvrdia, že spolková vláda im dosiaľ nezaplatila, prípadne len sčasti zaplatila za rúška, ktoré si u nich objednala. Vláda si v rámci opatrení na zamedzenie šírenia nového druhu koronavírusu celkovo objednala približne šesť miliárd rúšok na tvár, pripomína agentúra DPA. Do piatka podalo príslušnú občianskoprávnu žalobu na okresnom súde v meste Bonn dovedna 48 dodávateľov rúšok. Dodávatelia žiadajú vyplatenie pohľadávok vo výške od 300.000 do päť miliónov eur.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Prví z nich podali žaloby voči vláde už v máji. Pre dvoma týždňami ich už bolo približne 30. Prvé prípady by sa pred súd mali dostať už v septembri. Ministerstvo zdravotníctva podľa nedeľníka Welt am Sonntag informovalo, že o predmetných žalobách vie a problémy s platbami pre dodávateľov pripísalo nesprávne vystaveným faktúram prípadne nedostatočnej kvalite dodaného tovaru.

Viac o téme: VládaRúškoŽalobyNemecko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu