Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

KORONAVÍRUS Grécko obmedzilo prevádzku reštaurácií a barov na niektorých ostrovoch

Grécko zaznamenalo nárast nových prípadov koronavírusu po otvorení letísk a hraníc a zrušení reštriktívnych opatrení.
Grécko zaznamenalo nárast nových prípadov koronavírusu po otvorení letísk a hraníc a zrušení reštriktívnych opatrení. (Zdroj: TASR/AP Photo/Yorgos Karahalis)

ATÉNY - Grécko v pondelok nariadilo zákaz nočnej prevádzky reštaurácií a barov v niektorých najvyhľadávanejších dovolenkových destináciách. Informovala o tom agentúra AFP. Dôvodom je rastúci počet prípadov nákazy novým koronavírusom.

Reštaurácie a bary budú od polnoci do siedmej rána zatvorené na ostrovoch Mykonos, Santorini, Korfu, Rodos a Kréta. Opatrenie bude platiť minimálne do 23. augusta, informovala hovorkyňa vlády Aristotelia Peloniová.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Peloniová takisto oznámila, že cestujúci z Belgicka, Česka, Holandska, Španielska a Švédska budú musieť od 17. augusta predložiť negatívny test na koronavírus. Rovnaké opatrenie platí pre všetkých, ktorí do Grécka vstúpia cez hraničné prechody.

Počet ľudí prichádzajúcich z Albánska bude obmedzený na 750 za deň. Grécko v nedeľu potvrdilo 203 nových prípadov nákazy koronavírusom v priebehu uplynulých 24 hodín. Celkovo sa v krajine nakazilo 5623 ľudí, z ktorých 212 chorobe COVID-19 podľahlo.

Viac o téme: PandémiaGréckoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu