Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Čoraz viac sa šíri v Maďarsku KORONAVÍRUS vo vekovej kategórii ľudí do 40 rokov

Koronavírus v Maďarsku
Koronavírus v Maďarsku (Zdroj: SITA/Marton Monus/MTI via AP)

BUDAPEŠŤ - V Maďarsku sa čoraz viac šíri nový druh koronavírusu vo vekovej kategórii ľudí do 40 rokov, vyplýva z údajov prieskumu Semmelweisovej univerzity zverejnených v pondelok.

Podľa spravodajského servera Szeretlekmagyarorszag.hu zaznamenali v júli medzi infikovanými z uvedenej vekovej kategórie až 44 percent. Príčinou tohto vývoja je podľa univerzity najmä cestovanie do zahraničia.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Podľa výsledkov prieskumu po likvidovaní ohnísk v domovoch dôchodcov výrazne klesol pomer nakazených vo vekovej kategórii nad 60 rokov, v júli potvrdili nákazu iba v prípade 63 seniorov. Ich pomer klesol na doposiaľ najnižšiu hodnotu - na 17 percent.

Z nakazených sa mnohí vrátili pred ochorením zo zahraničia, prípadne sa stretli s osobami, ktoré sa vrátili z cudziny. Za uplynulý deň pribudlo v Maďarsku 35 nakazených a na ochorenie COVID-19, spôsobované týmto vírusom, zomreli traja ľudia s chronickými ochoreniami.

Počet aktívnych prípadov infekcie SARS-CoV-2 dosiahol 601. Od vypuknutia epidémie potvrdili nákazu už v 4731 prípadoch. Z nákazy sa zotavilo 3525 ľudí. Ochoreniu COVID-19 podľahlo 605 pacientov. Hospitalizovaných je 61 chorých, šiesti z nich musia byť napojení na umelú pľúcnu ventiláciu.

Viac o téme: PandémiaMaďarskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu