Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

V Nemecku opäť rastie počet prípadov KORONAVÍRUSU: Spahn vyzýva na opatrnosť

Nemecký minister zdravotníctva Jens Spahn
Nemecký minister zdravotníctva Jens Spahn (Zdroj: SITA/AP Photo/Michael Sohn)

BERLÍN - Nemecký minister zdravotníctva Jens Spahn je znepokojený nárastom prípadov nákazy koronavírusom v krajine. Občanov vyzval, aby dodržiavali epidemiologické opatrenia a boli opatrní, informovala agentúra AP.

Spahn uviedol, že ohniská rôznej veľkosti sa objavili v takmer všetkých spolkových krajinách. Nemecko v stredu v priebehu uplynulých 24 hodín zaznamenalo 1226 prípadov nákazy, čo je najviac od začiatku mája, uvádza Inštitút Roberta Kocha (RKI).


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Spahn vidí za nárastom počtu infekcií spoločenské podujatia, večierky a cestovanie do zahraničia. Minister všetkých občanov vyzval, aby nosili rúška a zachovávali medzi sebou odstup. Nemecko dosiaľ potvrdilo 218.519 prípadov nákazy novým druhom koronavírusu SARS-CoV-2, ktorý spôsobuje chorobu COVID-19, a 9207 súvisiacich úmrtí. Počet prípadov nákazy v Nemecku začal opäť stúpať pred niekoľkými týždňami.

V súvislosti s cestovaním Spahn minulý štvrtok oznámil, že každý, kto sa vráti do Nemecka z oblasti považovanej z hľadiska šírenia koronavírusu za rizikovú, sa musí dať od soboty bezplatne testovať. Z krajín Európskej únie sú podľa RKI medzi rizikovými krajinami Luxembursko, belgická provincia Antverpy a tri španielske regióny - Aragónsko, Katalánsko a Navarra. Miesta na testovanie budú zriadené v prvom rade na letiskách; takáto možnosť však bude k dispozícii aj v prípade návratu vlakom alebo autom.

Viac o téme: NemeckoKoronavírusJens SpahnInfikovaní
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu