Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KORONAVÍRUS V Rusku evidujú celkovo viac ako 800-tisíc infikovaných

Červené námestie v Moskve
Červené námestie v Moskve (Zdroj: SITA/AP Photo/Alexander Zemlianichenko Jr)

MOSKVA - Počet potvrdených prípadov infekcie novým druhom koronavírusu v Rusku stúpol v nedeľu za posledných 24 hodín o 5765 na celkové množstvo 812.485 nakazených osôb.

Počet vyliečených pacientov sa v priebehu jedného dňa zvýšil o 3110 a dosiahol 600.250. To predstavuje 74 percent zo všetkých nakazených, informovalo tamojšie protivírusové krízové centrum, ktoré citovala agentúra TASS. Denná miera rastu počtu nakazených je aktuálne približne 0,7 percenta.

Viac informácií nájdete aj na Facebooku

Z celkového počtu nových prípadov nákazy bolo v hlavnom meste Moskva zaevidovaných 683. Z choroby COVID-19, ktorá je spôsobovaná uvedeným koronavírusom SARS-CoV-2, sa momentálne lieči 198.966 ľudí. Počet obetí pandémie v Rusku sa za jeden deň zvýšil o 77, čo je najnižšie číslo od 4. mája a predstavuje dovedna 13.269 úmrtí. Z celkového počtu pacientov chorobe COVID-19, ktorú spôsobuje koronavírus SARS-CoV-2, podľahlo štatisticky 1,63 percenta nakazených.

Rusko už proti novému koronavírusu vyvinulo svoju vakcínu, povedal tento týždeň moskovskému týždenníku Argumenty i Fakty prvý námestník ministra obrany Ruslan Calikov. Podľa jeho slov ju vyvinuli armádni odborníci a vedci v Gamalejovom národnom výskumnom centre epidemiológie a mikrobiológie.

Viac o téme: NárastNákazaPrípadyRuskoKoronavírusCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu