Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

KORONAVÍRUS Počet ľudí hospitalizovaných v Česku pre COVID-19 sa mierne zvyšuje

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Petr David Josek)

PRAHA - K nedeľnému ránu evidovali české úrady dovedna 15.212 prípadov koronavírusovej nákazy. Z toho sa 9590 pacientom podarilo uzdraviť a naopak, 368 ľudí chorobe COVID-19 podľahlo. V priebehu soboty pribudlo 131 infikovaných, píše internetová stránka televízie Nova.

Lekári zatiaľ poznajú výsledky 656.888 testov, nejde však o počet otestovaných ľudí, ako sa o tom pôvodne informovalo. Podľa českého ministra zdravotníctva Adama Vojtěcha sa totiž približne 15 percent testov musí opakovať, poznamenáva spravodajský server tn.nova.cz. Úplne prvé tri prípady COVID-u-19, ochorenia spôsobovaného novým druhom koronavírusu SARS-CoV-2, sa v Českej republike objavili na začiatku marca tohto roka. Odvtedy počty infikovaných každý deň narastajú.

Viac informácií nájdete aj na Facebooku

Z uvedeného celkového počtu 15.212 prípadov, ktoré hygienici evidovali k nedeľnému ránu, má 5254 ľudí chorobu ešte stále a 151 pacientov je v nemocnici, čo je o deväť viac než bolo registrovaných deň predtým, sumarizuje televízia Nova. Začiatkom júla sa nárast nových prípadov v Česku nebezpečne zrýchlil - podľa ministerstva zdravotníctva bolo dôvodom rozsiahle testovanie v moravskosliezskom okrese Karviná. Po krátkom poklese počet prípadov znova rastie a je ich viac než pri jarnom vrchole epidémie, konštatuje TV Nova.

Viac o téme: ČeskoLiečbaNárastPrípadyHospitalizácieKoronavírusCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu