Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Mladá žena pomstila popravu svojich rodičov: Zobrala kalašnikov a postrieľala partiu teroristov

Qamar Gul z Afganistanu po vražde svojich rodičov zabila dvoch bojovníkov Talibanu.
Qamar Gul z Afganistanu po vražde svojich rodičov zabila dvoch bojovníkov Talibanu. (Zdroj: Twitter)

KÁBUL - Qamar Gul (14) sa musela pozerať, ako Taliban zavraždil jej rodičov na západe Afganistanu. Preto sa rozhodla, že sama siahne po zbrani.

Qamar Gul z Afganistanu po vražde svojich rodičov zabila dvoch bojovníkov Talibanu. Dievča, ktoré má podľa lokálnych médií okolo 14 rokov, sa muselo prizerať, ako Taliban vraždí v ich dome jej rodičov. Qamar Gul následne schytila jeden AK-47, ktorý bol vlastníctvom rodiny, zastrelila vrahov svojich rodičov a zranila ďalších bojovníkov.

Tí utiekli, ale vrátili sa naspäť s posilou, ako informuje gulfnews. Obyvatelia obce a vláde naklonené milície po prestrelke Talibancov zahnali. Qamar Gul a jej mladší brat budú presunutí na bezpečnejšie miesto.

Dôvodom útoku Talibanu bol otec dievčaťa. Stále vyjadroval priazeň vláde, čo sa teroristickej organizácii nepáčilo.

Taliban opäť ovláda časti krajiny

Taliban vládol v Afganistane medzi rokmi 1996 a 2001 v systéme extrémne nepriateľskom k ženám. Ženy sa museli na verejnosti zahaľovať burkou a nesmeli pracovať.

Koalícia vedená USA v roku 2001 podnikla intervenciu proti vláde Taibanu, ktorá následne padla. Medzičasom však opäť islamistická organizácia má opäť pod kontrolou časti krajiny.

29. februára podpísali USA a Taliban v Dohe (Katar) dohodu. Tá zahŕňa odsun medzinárodných síl, čo by malo vytvoriť podmienky na vnútroštátne mierové rozhovory.

Viac o téme: DievčaRodičiaVraždaPomstaAfganistanTaliban
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu