Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

V Alžírsku zomrel na KORONAVÍRUS bývalý minister, ktorého vyšetrovali pre korupciu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

ALŽÍR - Bývalý alžírsky minister pre telekomunácie Músá Binhamádí (67), ktorého vyšetrovali pre podozrenie z korupcie, zomrel na chorobu COVID-19, oznámil v sobotu jeho brat, ktorého citovala agentúra AFP.

Binhamádí zomrel v piatok v nemocnici v hlavnom meste Alžír, kam ho prepravili po tom, čo sa začiatkom júla nakazil koronavírusom vo väzení. Binhamádí bol blízkym spolupracovníkom niekdajšieho prezidenta Abdala Azíza Butefliku.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Od septembra 2019 bol vo vyšetrovacej väzbe. Podozrievali ho z účasti na korupčnom škandále alžírskej firmy Condor Electronics. Buteflika bol najdlhšie slúžiacim alžírskym prezidentom. Odstúpil v apríli minulého roku po tom, čo stratil podporu armády počas rozsiahlych protestov v krajine.

Po Buteflikovom odstúpení úrady spustili vyšetrovanie viacerých členov jeho vlády vrátane Binhamádího. Začiatkom júla odsúdili na dlhoročné tresty prominentného alžírskeho podnikateľa Alího Haddada a jeho štyroch bratov. Ešte predtým odsúdili aj exprezidentovho brat Saída Buteflika či dvoch bývalých šéfov tajných služieb.

Viac o téme: AlžírskoKoronavírusMúsá Binhamádí
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu