Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

KORONAVÍRUS V Česku zatiaľ v stredu pribudlo 90 nových prípadov infekcie

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP)

PRAHA - Počas stredy zatiaľ v Česku pribudlo 90 nakazených novým koronavírusom, presný údaj bude známy vo štvrtok ráno, informoval pred 18.00 h SELČ spravodajský portál Novinky.cz. V utorok zaznamenali 119 nových prípadov, počet sa teda vrátil nad stovku.

Celkovo je v ČR zaznamenaných 12.775 prípadov nákazy. Aktuálne je pozitívnych 4419 ľudí. Vyliečilo sa 8005 pacientov a 351 ich zomrelo. Najvyšší počet chorých na počet obyvateľov je v okrese Karviná, kde sa infekcia šíri najmä medzi baníkmi, a v okresoch Kutná Hora, Liberec a Jihlava.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Spoločnosť DEVA v meste Frýdek-Místek v Moravskosliezskom kraji oznámila, že uzavrie prevádzku na tri týždne. Novým koronavírusom sa tam nakazilo najmenej 17 ľudí, oznámil primátor Michal Pobucký, ktorého citoval portál Českej televízie. Primátor označil prístup firmy k riešeniu celého problému za zodpovedný. DEVA vyrába ochranné obleky a zásahové odevy a v marci šila rúška z nanotextílie aj pre Frýdek-Místek. Otestovaných bude všetkých 95 zamestnancov spoločnosti.

Viac o téme: ČeskoKoronavírusCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu