Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

V Chartúme zabili amerického diplomata

(Zdroj: SITA)

CHARTÚM - Diplomat spojených štátov amerických a jeho sudánsky šofér zomreli v Charúme po útoku na ich vozidlo. Vodič zomrel na mieste nešťastia a predstaviteľ Agentúry USA pre medzinárodný rozvoj podľahol zraneniam po prevoze do nemocnice.

V utorok o tom informovalo americké veľvyslanectvo v Sudáne. Podľa sudánskeho ministerstva vnútra na diplomatovo vozidlo strieľal v utorok skoro ráno neznámy muž v inom vozidle, keď prechádzalo cez obytnú štvrť v západnom Chartúme. Vodič zomrel okamžite pri streľbe a diplomata zranili. Diplomata postrelili päťkrát, do ruky, pravého ramena a žalúdku, uvádza sa vo vyhlásení. Zavraždeným diplomatom bol údajne 33-ročný John Michael Granfiel. Americké veľvyslanectvo jeho totožnosť zatiaľ nepotvrdilo. Veľvyslanectvo pracuje spoločne s miestnymi orgánmi na vyšetrení incidentu.

Vzťahy medzi Sudánom a USA sú dlhodobo naštrbené. V posledných piatich rokoch je ohniskom nezhôd vojnový konflikt v sudánskom regióne Dárfúr, v súvislosti s ktorým Washington obviňuje Chartúm z genocídy.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu