Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

FOTO Merkelová vyvrátila obvinenia: Kancelárka sa po prvý raz objavila na verejnosti v rúšku

Angela Merkelová s ochranným rúškom
Zobraziť galériu (3)
Angela Merkelová s ochranným rúškom (Zdroj: TASR/AP/Michael Sohn)

BERLÍN - Nemecká kancelárka Angela Merkelová sa v piatok po prvý raz objavila na verejnosti v ochrannom rúšku po tom, čo tento týždeň vyvrátila obvinenia z pokryteckého správania za to, že rúško na verejnosti doposiaľ nenosila. Informovala o tom agentúra Reuters.

Merkelová prišla na zasadnutie Spolkovej rady v čiernom rúšku s logom "EU2020.de", čo je webová stránka nemeckého predsedníctva v Rade EÚ, ktoré sa začalo 1. júla. Keďže nemecká vláda schválila na niektorých verejných miestach povinné nosenie rúšok, Merkelová dostala na pondelňajšej tlačovej konferencii otázku, prečo ju s rúškom na tvári doteraz nikdy nebolo vidieť.

Angela Merkelová s ochranným
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR/AP/Michael Sohn)

Kancelárka odpovedala, že rúško nebolo nevyhnutné nosiť v prípadoch, keď dodržiavala pravidlá fyzického odstupu, ale zároveň ho podľa vlastných slov nosila keď napríklad nakupovala - vtedy však nebola pod drobnohľadom verejnosti. "Nepoviem vám však, kam chodím nakupovať," uviedla vtedy s úsmevom.

Angela Merkelová s ochranným
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR/AP/Michael Sohn)

Vo štvrtok večer v Berlíne sa nechala Merkelová podľa denníka Die Welt v rúšku aj odfotiť - spolu s premiérom spolkovej krajiny Sasko-Anhaltsko Reinerom Haseloffom, ktorý mal na sebe takisto ochrannú masku. 


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Viac o téme: RúškoNemeckoAngela MerkelováKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu