Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Belgická pobrežná stráž zachránila 15 migrantov: Nafukovací čln sa začal potápať

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Emilio Morenatti)

BRUSEL - Belgická pobrežná stráž zachránila 15 migrantov, ktorým sa začal potápať nafukovací čln, keď sa chceli dostať do Británie. Informovali o tom v nedeľu miestne úrady, na ktoré sa odvolala agentúra AFP.

Nafukovací čln s kapacitou pre siedmich ľudí opustil v piatok večer francúzske mesto Dunkirk a o niekoľko hodín neskôr jeden z pasažierov uskutočnil tiesňové volanie. Pobrežná stráž migrantov zachránila približne 11 kilometrov od pobrežia a odviedla ich do prístavu v belgickom  meste Ostende.

Posádka člnu pozostávala z mužov z Egypta, Afganistanu, Iraku a Kuvajtu, uviedla prokuratúra. "Obchodníci s ľuďmi čoraz častejšie natlačia migrantov na malé gumené člny a potom ich pošlú do Severného mora, zvyčajne z francúzskeho pobrežia," uviedol hovorca prokuratúry Frank Demeester.

Ich cieľom je dostať sa čo najbližšie k britským vodám, aby ich vyzdvihla tamojšia pobrežná stráž, ktorá ich privezie na pevninu, dodal Demeester. Pri operácii nikoho nezatkli. Prokuratúra sa však pokúsi na identifikáciu obchodníkov s ľuďmi použiť telefónne záznamy.

Viac o téme: ČlnMigrantiBritániaBelgicko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu