Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

V Opave sa utopil sedemročný chlapec

OPAVA – V rieke Opava sa v sobotu dopoludnia utopil deväťročný chlapec z Háje ve Slezsku. Neďaleko obce spadol do vody so sedemročným dievčaťom, ktorému sa podarilo vyplávať na breh.

Chlapec zostal pod hladinou asi 25 minút, hasiči ho objavili pod splavom vo vodnom víre. Záchranári ho márne oživovali najmenej hodinu, povedal pre ČTK hovorca opavskej polície René Černohorský. Podchladené dievča previezli do nemocnice, jeho stav je stav je stabilizovaný.

Polícia vyšetruje ako došlo k nešťastiu. "Zatiaľ nevieme, či deti skúšali tvrdosť ľadu, alebo sa z brehu do koryta rieky pokĺzli. Dôležité bude svedectvo sedemnásťročného dievčaťa, ktoré mladšie deti sprevádzalo." dodal Černohorský. Pomoc privolal rybár, ktorý videl, ako deti spadli do rieky. Na miesto prišli policajti, hasiči, záchranári, priletel aj vrtuľník.

"Prví záchranári dorazili šesť minút po oznámení nešťastia. Na brehu našli sedemročné dievča, ktoré bolo silno podchladené, ale s lekármi komunikovalo. Chlapca bez známok života objavili hasiči pod splavom. Lekári ho resuscitovali 70 minút, po celý čas však jeho srdiečko nemalo snahu spolupracovať," povedal hovorca záchrannej služby Lukáš Humpl.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu