Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

KORONAVÍRUS Brazília hlási najvyšší denný nárast infikovaných

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP)

RIO DE JANEIRO - Brazília zaznamenala v utorok svoj najvyšší denný nárast v prípadoch nákazy novým koronavírusom od začiatku pandémie - za posledných 24 hodín má takmer 35.000 infekcií. Informovalo o tom ministerstvo zdravotníctva, na ktoré sa v stredu ráno odvolala tlačová agentúra AFP.

Krajina, ktorá má druhý najvyšší počet prípadov nákazy a úmrtí na koronavírus na svete po Spojených štátoch, hlásila za posledných 24 hodín 34.918 nových prípadov a 1282 nových úmrtí. Brazília tak celkovo zaznamenala vyše 923.000 infikovaných a 45.241 mŕtvych. Odborníci tvrdia, že v krajine s 212 miliónmi obyvateľov sa robí nedostatočné množstvo testov, preto je pravdepodobné, že skutočné údaje sú oveľa vyššie.

Smutný nový rekord z utorka nastal v čase, keď hlavná predstaviteľka Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) pre Ameriky znovu vyjadrila obavy zo situácie v Brazílii. "Brazília má 23 percent všetkých prípadov nákazy a 21 percent všetkých úmrtí v našom regióne. A nepozorujeme, že by sa prenos nákazy spomaľoval," uviedla na tlačovej konferencii Carissa Etienneová, riaditeľka Panamerickej zdravotníckej organizácie.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku.


Brazília mala problém stanoviť si stratégiu boja proti koronavírusu. Prezident Jair Bolsonaro, ktorý sa stal známym prirovnaním koronavírusu k "miernej chrípke", sa dostal do sporu so štátnymi a miestnymi úradmi za to, že na zastavenie šírenia nákazy využili obmedzujúce opatrenia v duchu "zostaň doma".

Krajne pravicový líder argumentuje, že ekonomické dôsledky takýchto opatrení môžu byť horšie ako samotný koronavírus - a namiesto toho presadzuje liečbu chlorochínom a hydroxychlorochínom, hoci ich účinnosť na ochorenie COVID-19 je neistá.

Viac o téme: PandémiaBrazíliaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu