Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Pápež vyzval, aby ľudia ešte neverili vo víťazstvo nad KORONAVÍRUSOM

Pápež František
Pápež František (Zdroj: SITA/AP Photo/Andrew Medichini)

VATIKÁN - Pápež František dnes vyzval, aby ľudia predčasne neverili, že sa podarilo zvíťaziť nad koronavírusom. Po tradičnej poludňajšej modlitbe Anjel Pána nabádal veriacich na Svätopeterskom námestí, aby naďalej boli opatrní a dodržiavali pravidlá zavedené proti šíreniu choroby covid-19, ktorú koronavírus spôsobuje.

Pápeža teší, že Taliansko má akútnu fázu epidémie za sebou, avšak pripomenul, že v iných krajinách si choroba ešte vyberá mnoho obetí. Počul, že v piatok v jednej krajine kvôli covidu-19 každú minútu zomrel jeden človek. "To je strašné," povedal bez toho, aby upresnil, o akú krajinu ide.

Svätopeterské námestie a bazilika svätého Petra sa pre návštevníkov znovu otvorili 24. mája. Kvôli šíreniu koronavírusu boli zatvorené od marca.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Novým typom koronavírusu sa podľa štatistík americkej univerzity Johnsa Hopkinsa na celom svete nakazilo už viac než 6,9 milióna ľudí, najmenej 400.135 ich zomrelo. Najviac zasiahnutá je teraz Latinská Amerika. Rekordné počty mŕtvych za jeden deň v posledných dňoch hlásila napríklad Brazílie

Viac o téme: UpozornenieKoronavírusPápež František
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu