Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Pápež sa prihovoril ľuďom: Vyzval na ochranu životného prostredia

Pápež František počas nedeľňajšej modlitby Anjel pána na Námestí Sv. Petra vo Vatikáne
Pápež František počas nedeľňajšej modlitby Anjel pána na Námestí Sv. Petra vo Vatikáne (Zdroj: TASR/AP Photo/Andrew Medichini)

VATIKÁN - Pápež František v nedeľu povzbudil hnutia bežných ľudí, aby ďalej chránili životné prostredie, pretože počas karanténnych opatrení sa "zasa odhalila krása mnohých miest na Zemi, keď boli bez dopravy a hluku". Informovala o tom tlačová agentúra AP.

František sa prihovoril niekoľkým stovkám ľudí zhromaždeným na vatikánskom Námestí svätého Petra. Podporil iniciatívy, ktoré sa starajú o planétu a ktoré vznikli ako následok pandémie nového koronavírusu. Jednou z iniciatív je napríklad nedeľné čistenie brehov rieky Tiber v Ríme.

František postavil ochranu životného prostredia do popredia svojho pôsobenia v pápežskom úrade a Vatikán práve uplynulý týždeň zverejnil príručku, ako zavádzať do praxe Františkovu encykliku "Buď pochválený" z roku 2015.

Tá pripisuje vinu za ničenie Zeme bohatým krajinám a záujmom veľkých korporácií, ktoré sa snažia o zisk. Vedci po celom svete teraz skúmajú vplyv rôznych karanténnych obmedzení a zastavenia priemyselnej výroby na znečistenie vzduchu a morí či na divo žijúce zvieratá.

Viac o téme: ModlitbaŽivotné prostredieVatikánPápež FrantišekAnjel pána
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu