Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

KORONAVÍRUS Ukrajina zaznamenala rekordný denný nárast počtu nakazených

Ukrajinský prezident pri návšteve laboratória Zobraziť galériu (2)
Ukrajinský prezident pri návšteve laboratória (Zdroj: SITA/Ukrainian Presidential Press Office via AP)

KYJEV - Ukrajina zaznamenala vo štvrtok 588 nových prípadov nákazy koronavírusom v priebehu 24 hodín, čo je najviac od vypuknutia pandémie, informovala agentúra TASS s odvolaním sa na vyhlásenie ministra zdravotníctva Maxyma Stepanova.

"Na jednej strane máme rekordný počet vyliečených - 602, na druhej strane aj rekordný denný nárast počtu prípadov - 588," povedal Stepanov na tlačovej konferencii. Vo štvrtok Ukrajina potvrdila 12 nových úmrtí v dôsledku choroby COVID-19, ktorú spôsobuje koronavírus SARS-CoV-2. Ukrajina dosiaľ eviduje celkom 25.410 prípadov infekcie a 747 úmrtí. Vyliečilo sa 11.042 pacientov.

KORONAVÍRUS Ukrajina zaznamenala rekordný
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Evgeniy Maloletka)

V rámci postupného zmierňovania obmedzení, prijatých na Ukrajine v súvislosti s epidémiou, sa minulú sobotu v Kyjeve opäť otvorili nákupné centrá. Zákazníci musia v obchodných prevádzkach dodržiavať nariadenia o zachovaní bezpečnej vzdialenosti medzi ľuďmi. Takisto musia mať rúška alebo ochranné masky a rukavice.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku.


V nákupných strediskách však naďalej nie sú otvorené stravovacie zariadenia, kaviarne ani kiná. Od začiatku mája je však možnosť zájsť do pouličných kaviarní a v prevádzke sú aj salóny krásy, zubné kliniky či parky. Od pondelka - po viac než dvoch mesiacoch prestávky pre epidémiu - opäť premáva aj kyjevské metro.

Viac o téme: UkrajinaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu