Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Zomrel doktor, ktorý sa nakazil KORONAVÍRUSOM: Počas liečby mu stmavla pleť!

Doktor, ktorý stmavol popri liečbe na koronavírus, zomrel.
Doktor, ktorý stmavol popri liečbe na koronavírus, zomrel. (Zdroj: Twitter/People's Daily,China)

WU-CHAN - Štyridsaťdvaročný doktor sa nakazil vážnou formou koronavírusu. Na jednotke intenzívnej starostlivosti strávil mesiac. Počas neúspešnej liečby mu dokonca stmavla pleť.

Chu Wej-feng strávil mesiac na JIS-ke, s koronavírusom však bojoval štyri mesiace. Mladý doktor zomrel v utorok okolo šiestej hodiny ráno miestneho času, informujú Novinky.cz. Doktor aj so svojím kolegom kardiológom museli byť napojení na mimotelový obeh. Stav kardiológa sa rapídne zlepšoval, no Chu zostal vo vážnom stave. 

Dokonca uňho dvakrát došlo ku krvácaniu do mozgu. Obaja lekári sa dostali do centra pozornosti po tom, ako im počas liečby výrazne stmavla pleť. Podľa lekárov to bolo spôsobené poškodením pečene. Tá sa mohla poškodiť v dôsledku liečby antibiotikami Poylximin B, ktoré podávali lekárom údajne ako jednu z posledných možností liečby.

Alebo mohol poškodenie pečene zapríčiniť aj priamo koronavírus. Chu sa tak stal šiestou obeťou v Centrálnej wuchanskej nemocnici, ktorá ako prvá zaznamenala nápor infikovaných koronavírusom SARS-CoV-2. Podľa údajov choroba prepuklau 68 zamestnancov tejto nemocnice.

 

Viac o téme: SmrťDoktorČínaKoronavírusCovid-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu