Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

KORONAVÍRUS Tisíce ľudí na Filipinách sa vrátili do práce, obnovila sa aj verejná doprava

Filipíny postupne uvoľňujú opatrenia
Filipíny postupne uvoľňujú opatrenia (Zdroj: SITA/AP Photo/Aaron Favila)

MANILA - Filipíny v pondelok uvoľnili niektoré reštriktívne opatrenia zavedené v súvislosti s koronavírusovou pandémiou, čo umožnilo tisícom ľudí návrat do práce, píše agentúra DPA.

V hlavnom meste tejto ostrovnej krajiny - Manile, začali po 76 dňoch opäť premávať autobusy, vlaky, taxíky aj minibusy. Úrady však obmedzili kapacitu prostriedkov verejnej dopravy, čo spôsobilo, že niektorí ľudia sa do nich nedostali.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Vláda takisto povolila obmedzený počet vnútroštátnych aj medzinárodných letov. Letecké spoločnosti však museli spustenie niektorých liniek odložiť v dôsledku nejasných nariadení vlády. Jednotlivé provincie preto vládu požiadali o stanovenie jasnejších pravidiel.

Letecké spoločnosti zároveň zdôraznili, že stále nie je možné využívať lietadlá za účelom turizmu. Prezidentov hovorca Harry Roque vyzval obyvateľov na opatrnosť a zdôraznil, že choroba COVID-19, ktorú spôsobuje koronavírus SARS-CoV-2, je aj naďalej veľkou hrozbou. Filipíny dosiaľ potvrdili celkom 18.638 prípadov nákazy novým druhom koronavírusu a 960 úmrtí.

Viac o téme: PandémiaVerejná dopravaFilipínyKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu