Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

KORONAVÍRUS Vo Vatikáne znovu otvorili Sixtínsku kaplnku, navštívilo ju 1600 ľudí

Sixtínska kaplnka je znova otvorené
Sixtínska kaplnka je znova otvorené (Zdroj: SITA/AP Photo/Alessandra Tarantino)

VATIKÁN - Vo Vatikáne sa v pondelok - po troch mesiacoch - znovu otvorila Sixtínska kaplnka, rovnako ako aj ďalšie objekty a inštitúcie patriace k tzv. Vatikánskym múzeám (Musei Vaticani).

Do kaplnky mohol v pondelok zavítať približne 1600 návštevníkov, ktorí si vopred rezervovali vstupenky, informovala agentúra AP. Návštevníci Vatikánskych múzeí museli mať na tvári rúška a pri vstupe im zriadenci merali telesnú teplotu.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Barbara Jattaová, riaditeľka Vatikánskych múzeí, ktoré spoločne tvoria jednu z najrozsiahlejších umeleckých zbierok na svete, označila pondelok za deň "veľkej radosti" a návratu k zdaniu normálnosti po dlhých týždňoch prežitých v obavách z nákazy koronavírusu. Povedala tiež, že ju veľmi príjemne prekvapil vysoký počet ľudí, ktorí si rezervovali vstupenky do múzeí.

Inštitúcie patriace k Vatikánskym múzeám obvykle zažívajú vrchol turistickej sezóny počas letných mesiacov, keď sa pred vstupmi do nich tvoria dlhé rady návštevníkov. Štandardne sa totiž vstupenky do nich nedajú zarezervovať vopred a tak turistom nezostáva nič iné, ako postaviť sa do radu.

Jattaová povedala, že pracovníci múzeí využili týždne, v ktorých boli inštitúcie zatvorené na to, aby pracovali na opatreniach snažiacich sa zaistiť bezpečnosť návštevníkov aj vystavovaných umeleckých diel. "Chceme sa podeliť o toto kultúrne dedičstvo, ale bezpečne," dodala.

Viac o téme: VatikánKoronavírusSixtínska kaplnka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu