Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

KORONAVÍRUS Bangladéš uvoľňuje karanténne opatrenia: Ľudia sa vracajú do práce

Koronavírus v Bangladéši
Koronavírus v Bangladéši (Zdroj: SITA/AP Photo/Shafiqur Rahman, File)

DHÁKA - Bangladéš v nedeľu zrušil karanténne opatrenia zavedené pred viac než deviatimi týždňami s cieľom zastaviť šírenie nového koronavírusu a milióny ľudí sa vrátili späť do práce. Stalo sa to i napriek tomu, že v krajine zaznamenali rekordný nárast počtu nových prípadov nákazy a úmrtí na ochorenie COVID-19. Informovala o tom agentúra DPA.

"Postupne sa takmer vraciame k bežnému životu," uviedla na tlačovej konferencii v Dháke hovorkyňa tamojšieho ministerstva zdravotníctva. Všetkých obyvateľov krajiny zároveň vyzvala, aby naďalej dodržiavali sociálny odstup a nosili ochranné rúška.

V krajine sa obnovila aj premávka mestskej hromadnej dopravy. Vlaky prevážajú len polovicu bežnej kapacity cestujúcich, aby sa zaistil bezpečný odstup medzi ľuďmi. Diaľkové autobusy začnú opäť premávať v pondelok, uviedol minister dopravy. Školy zostávajú zatvorené až do odvolania.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


V nedeľu hlásili úrady v Bangladéši 40 úmrtí v dôsledku nového koronavírusu - celkovo ich je 650. V tejto juhoázijskej krajine sa novým koronavírusom infikovalo dosiať viac než 47.000 osôb - v nedeľu pribudlo 2545 nakazených. Obmedzenia voľného pohybu osôb začali v Bangladéši platiť 26. marca - osem dní po nahlásení prvej smrteľnej obeti v krajine. Opatrenia boli neskôr predĺžené do 30. mája.

Viac o téme: OpatreniaUvoľnenieKaranténaBangladéšKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu