Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

KORONAVÍRUS Severná Kórea nehlási žiadneho infikovaného: Školy však otvára až teraz

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Ahn Young-joon)

SOUL - Severná Kórea otvorí začiatkom júna školy, ktoré boli zatvorené v dôsledku koronavírusovej pandémie. Informovala o tom v pondelok agentúra AFP s odvolaním sa na juhokórejské médiá. Začiatok nového školského roka - pôvodne stanovený na začiatok apríla - bol už viackrát odložený, aj keď v polovici apríla sa mohli otvoriť niektoré univerzity a stredné školy.

"Nový školský rok sa na základných, stredných a nižších stredných školách celoplošne začne začiatkom júna s tým, že boli zavedené karanténne opatrenia na opätovné otvorenie jaslí a materských škôl," informovala juhokórejská tlačová agentúra Jonhap, ktorá citovala severokórejský štátny rozhlas.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

"Od školských úradov sa požaduje, aby pri každej školskej bráne i vstupe do tried a úradov zabezpečili teplomery a dezinfekčné prostriedky na ruky. Zamestnancom škôl a jaslí sa odporúča dodržiavať pravidlá ochrany pred vírusom," dodal rozhlas. Od vypuknutia pandémie choroby COVID-19, ktorú vyvoláva koronavírus SARS-CoV-2, Severná Kórea neoznámila žiadne prípady nakazenia.

AFP však upozornila, že experti pochybujú o pravdivosti týchto údajov, a podľa nej hrozí, že pandémia choroby COVID-19 ochromí tamojší nedostatočný systém zdravotnej starostlivosti. Izolovaná komunistická krajina už krátko po vypuknutí pandémie uzavrela svoje hranice s Čínou, odkiaľ sa začal nový koronavírus na prelome rokov 2019 a 2020 šíriť.

Viac o téme: OtvorenieŠkolyPandémiaSeverná KóreaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu