Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Izraelská polícia zastrelila neozbrojeného Palestínčana: Neposlúchol výzvu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/AP Photo/Sebastian Scheiner)

JERUZALEM - Izraelská polícia zastrelila v sobotu v jeruzalemskom Starom meste neozbrojeného Palestínčana, ktorý neposlúchol jej výzvy, aby zastal a podrobil sa výsluchu. Píše o tom agentúra DPA s odvolaním sa na spravodajstvo palestínskej televízie.

Arab - obyvateľ východného Jeruzalema vo veku 30-40 rokov - kráčal po ulici a držal v rukách podozrivý predmet. Policajti si mysleli, že je to ručná zbraň, a začali muža prenasledovať, spresnil izraelský armádny rozhlas. Polícia začala vo veci vyšetrovanie. Po mužovom zastrelení prišli policajní príslušníci za jeho rodinou, bývajúcou taktiež vo východnom Jeruzaleme, a vypočuli ju.

V piatok zastrelili izraelskí vojaci pri židovskej osade Chalamiš v Predjordánsku Palestínčana, ktorý sa do nich pokúsil naraziť autom. Pri tomto útoku vojaci zranenia neutrpeli a muž bol podľa slov armádneho rozhlasu "zneutralizovaný".

Palestínski Arabi často útočia v Predjordánsku na izraelské bezpečnostné jednotky i civilistov. Izrael dobyl Predjordánsko (západný breh rieky Jordán) a východný Jeruzalem od Jordánska v roku 1967 v tzv. šesťdňovej vojne. Palestínčania si chcú z týchto oblastí vytvoriť vlastný štát s východným Jeruzalemom ako hlavným mestom.

Viac o téme: StreľbaVýsluchJeruzalemIzraelská polícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu