Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Muž zajal v banke najmenej päť rukojemníkov: Keď ho policajti zadržali, ostali prekvapení

MOSKVA - Neznámy páchateľ v sobotu v Moskve zajal najmenej päť rukojemníkov v priestoroch pobočky banky Alfa a vyhrážal sa, že budovu vyhodí do vzduchu. Informovala o tom agentúra TASS, ktorá sa odvoláva na miestne pohotovostné služby.

Na miesto bol medzičasom vyslaním tím Špeciálnej jednotky rýchlej reakcie (SOBR) ruskej Národnej gardy. Podľa citovaných zdrojov mal páchateľ držať v rukách neidentifikovaný balík a dožadoval sa veľkej sumy peňazí. "Páchateľ sa dostal do ťažkej životnej situácie. Od správy banky Alfa chce veľkú sumu. Podľa predbežných údajov muž pracuje ako kuriér, donášač jedla," citovala agentúra.

Bol pod vplyvom alkoholu

Muža, ktorý v sobotu v centre Moskvy zajal rukojemníkov v banke a vyhrážal sa, že budovu vyhodí do vzduchu, ak mu nedajú peniaze, medzičasom už zadržali. Podľa agentúry TASS sa páchateľ počas výsluchu priznal k vine, no nevedel jasne odpovedať na otázku, prečo držal rukojemníkov.

"Urobil som to, aby som sa dozvedel pravdu. Zaujíma ma pravda. Tá o mne," znela podľa agentúry mužova odpoveď. Pohotovostné služby pre agentúru uviedli, že páchateľ bol v čase zadržania značne opitý a pravdepodobne bol aj pod vplyvom narkotík. 

Údajne psychicky labilný 34-ročný muž v sobotu vtrhol do pobočky banky Alfa, držiac tašku donáškovej služby. Vyhrážal sa, že banku vyhodí do vzduchu, pričom zajal šesť rukojemníkov. Piatim z nich sa však podarilo utiecť. Neskôr sa zistilo, že taška obsahovala falošnú bombu. Muža zadržala moskovská polícia v spolupráci s ruskou Národnou gardou. Počas policajného zásahu nebol nikto zranený. 

Páchateľ pochádza zo sibírskeho mesta Nižnevartovsk a v minulosti bol už dvakrát odsúdený za lúpež a krádež auta. V prípade dokázania viny mu hrozí väzenie na päť až desať rokov.

Viac o téme: BankaMužZásahRukojemníciVyhrážkyPolícia Moskva
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu