Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

KORONAVÍRUS Litva pokračuje v uvoľňovaní opatrení, povolí otvorenie reštaurácií a barov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

RIGA - Premiér Litvy Saulius Skvernelis v stredu oznámil, že jeho krajina pokračuje v zmierňovaní niektorých obmedzení v oblasti verejného života, ktoré boli zavedené v boji s koronavírusom. Informovala o tom agentúra DPA.

Od štvrtka bude v pobaltskej krajine nutné nosiť rúška vonku už iba na trhoch, podujatiach a zastávkach verejnej dopravy, spresnil premiér. Nosenie rúšok je však naďalej povinné vo vnútorných priestoroch. Výnimka bude platiť pre reštaurácie alebo pri cvičení.

Viac informácii o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Od štvrtka bude taktiež možná návšteva parkov a iných verejných miest v skupinách maximálne piatich osôb. Od začiatku budúceho týždňa sa prevádzka barov, kaviarní a reštaurácií znovu obnoví na čas od 08.00 h do 22.00 h, pričom na plochu päť štvorcových metrov bude môcť vstúpiť len jeden zákazník.

Od 30. mája bude v Litve povolené konanie súkromných alebo verejných podujatí s účasťou do 30 osôb pri dodržiavaní prísnych pravidiel odstupu a hygienických pravidiel. Týka sa to aj profesionálnych športových súťaží bez divákov.

Žiaci základných škôl sa budú môcť vrátiť do škôl od 25. mája, ostatní študenti od 1. júna. V Litve doteraz zaznamenali 1505 prípadov nákazy novým koronavírusom. Ochoreniu COVID-19, ktoré tento vírus spôsobuje, tam už podľahlo 54 ľudí. Litva začala s uvoľňovaním niektorých opatrení v polovici apríla.

Viac o téme: OpatreniaLitvaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu