Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

KORONAVÍRUS Počet mŕtvych vo Francúzsku v dôsledku nového vírusu prekročil 27-tisíc

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Francois Mori)

PARÍŽ - Francúzsko v stredu zaznamenalo 98 nových úmrtí v dôsledku koronavírusu v nemocniciach. Celkový počet mŕtvych sa za 24 hodín zvýšil na 27.074, píše agentúra AFP s odvolaním sa na vyhlásenie ministerstva zdravotníctva.

Počet ľudí na jednotkách intenzívnej starostlivosti sa v porovnaní s utorkom znížil o 114 na 2428. Počas vrcholu pandémie vo Francúzsku ich bolo viac ako 7000. Klesol aj celkový počet pacientov infikovaných koronavírusom v nemocniciach.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

V stredu ich ministerstvo zaznamenalo 21.071, čo predstavuje pokles o 524 v porovnaní s utorkom. Pozitívne trendy sú dobrou správou pre Francúzsko, ktoré 11. mája uvoľnilo niektoré opatrenia zavedené s cieľom obmedziť šírenie vírusu.

Francúzsky prezident Emanuel Macron na stretnutí s regionálnymi zástupcami vyhlásil, že krajina musí nájsť rovnováhu medzi prevenciou pred opätovným nárastom počtu prípadov a otvorením ekonomiky. "Je to spoločná výzva, ktorej čelíme," povedal. Macron uviedol, že opatrenia môže vláda opäť sprísniť v prípade, že to bude nutné. "Ešte je priskoro hovoriť o víťazstve," dodal.

Viac o téme: PandémiaFrancúzskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu