Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

KORONAVÍRUS Vo Francúzsku podľahlo ochoreniu COVID-19 ďalších 80 ľudí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Jean-Francois Badias)

PARÍŽ - Francúzsko zaznamenalo za posledných 24 hodín ďalších 80 úmrtí na nový koronavírus, informovala v sobotu agentúra AFP. Podľa nej ide o najnižší denný počet obetí od začiatku apríla.

Celkovo už vo Francúzsku podľahlo ochoreniu COVID-19, ktoré je spôsobované novým koronavírusom SARS-CoV-2, 26.310 ľudí, uviedla agentúra Reuters a poznamenala, že krajina začne od 11. mája uvoľňovať karanténne opatrenia prijaté v dôsledku pandémie.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Ako informoval vo štvrtok premiér Édouard Philippe, že tento proces bude prebiehať pomalšie v tzv. červených zónach, ktoré sú sústredené na severe a východe krajiny a zahŕňajú Île-de-France (región Paríža), Hauts-de-France, Grand Est a Bourgogne-Franche-Comté. Patrí k nim aj zámorské územie Mayotte ležiace neďaleko Madagaskaru v Indickom oceáne.

V ostatných častiach krajiny, označených za zelené zóny, by sa mohli podľa od začiatku júna znovu otvárať stredné školy, kaviarne a reštaurácie za predpokladu, že tam nedôjde k výraznému nárastu počtu infikovaných osôb.

Viac o téme: OchorenieFrancúzskoKoronavírusCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu