Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

KORONAVÍRUS Francúzsko hlási dobré správy: Úmrtí je najmenej za posledné obdobie

Francúzi sa chránia rúškami
Francúzi sa chránia rúškami (Zdroj: SITA/AP Photo/Francois Mori)

PARÍŽ - Francúzsko zaznamenalo za posledných 24 hodín ďalších 70 úmrtí na nový koronavírus, informovala v nedeľu agentúra AFP. Podľa nej ide o najnižší denný počet obetí od 17. marca.

Celkovo tak vo Francúzsku - v nemocniciach a opatrovateľských domovoch - podľahlo ochoreniu COVID-19, ktoré je spôsobované novým koronavírusom SARS-CoV-2, 26.380 ľudí, uviedla AFP s odvolaním sa na ministerstvo zdravotníctva.

Francúzsko začne od 11. mája uvoľňovať karanténne opatrenia prijaté v dôsledku pandémie. Ako informoval vo štvrtok premiér Édouard Philippe, že tento proces bude prebiehať pomalšie v tzv. červených zónach, ktoré sú sústredené na severe a východe krajiny a zahŕňajú Île-de-France (región Paríža), Hauts-de-France, Grand Est a Bourgogne-Franche-Comté. Patrí k nim aj zámorské územie Mayotte ležiace neďaleko Madagaskaru v Indickom oceáne.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


V ostatných častiach krajiny, označených za zelené zóny, by sa mohli podľa od začiatku júna znovu otvárať stredné školy, kaviarne a reštaurácie za predpokladu, že tam nedôjde k výraznému nárastu počtu infikovaných osôb.

Viac o téme: úmrtiaFrancúzskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu