Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

KORONAVÍRUS Španielsko má najnižší denný prírastok obetí vírusu od 18. marca

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP)

MADRID - Za uplynulých 24 hodín zaznamenali v Španielsku 164 nových úmrtí súvisiacich s novým koronavírusom, čo je najnižší denný prírastok od 18. marca (107 úmrtí). Koordinátor ministerstva zdravotníctva pre boj s koronavírusom Fernando Simón však varoval, že nízky denný prírastok sa musí interpretovať s opatrnosťou, pretože prichádza o predĺženom víkende, keď nemocnice hlásia úmrtia zvyčajne pomalšie, informovala agentúra AFP.

Celkovo tak v Španielsku v nedeľu evidovali 25.264 obetí pandémie, čo je štvrtý najvyšší počet po Spojených štátoch, Taliansku a Británii. Už dlhší čas klesá aj počet nových potvrdených infekcií. Za sobotu ich pribudlo len 838, čo je najmenej od 11. marca. Pozitívne výsledky tzv. PCR testov malo doteraz 217.466 ľudí, z ktorých sa 118.902 zotavilo.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Odborníci sa domnievajú, že pandémia v Španielsku kulminovala 2. apríla, keď za 24 hodín zomrelo 950 ľudí. Keďže situácia v Španielsku sa zlepšuje, v pondelok sa oficiálne začne prvá zo štyroch fáz uvoľňovania karanténnych opatrení. S obmedzeniami začnú fungovať niektoré služby, ako kaderníctva, zubné ambulancie alebo železiarstva.

Španielsky premiér Pedro Sánchez uviedol, že plánuje pokračovať v predlžovaní stavu núdze, ktorý môže trvať maximálne 15 dní a potom ho musí parlament predĺžiť, až do výrazného zlepšenia epidemiologickej situácie, čo by mohlo trvať do konca júna. S tým však nesúhlasia niektoré strany, ktoré doteraz podporovali vládu.

Viac o téme: ObeteVírusŠpanielskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu