Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

KORONAVÍRUS V Portugalsku núdzový stav nepredĺžia: Skončí sa po 2. máji

Portugalsko nepredĺži núdzový stav
Portugalsko nepredĺži núdzový stav (Zdroj: SITA/AP Photo/Armando Franca)

LISABON - Portugalsko nepredĺži núdzový stav, vyhlásený pre pandémiu nového koronavírusu, a skončí sa podľa plánu 2. mája. V utorok to oznámil prezident Marcelo Rebelo de Sousa. Druhý najvyšší stupeň núdze v Portugalsku bol vyhlásený 18. marca, prvýkrát počas demokratického poriadku v krajine, pripomenula tlačová agentúra DPA.

Koronavírus sa bude udržiavať pod kontrolou s použitím "iných nástrojov", a to od toho víkendu, uviedol de Sousa po zasadnutí s odborníkmi zo sektora verejného zdravotníctva. Socialistický premiér António Costa už skôr oznámil, že Portugalsko bude v máji krok za krokom zmierňovať obmedzenia zavedené so zámerom zastaviť šírenie koronavírusu. Očakáva sa, že premiér oznámi nové pravidlá tento týždeň.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Vláda zvažuje, že okrem iného znovu otvorí obchody, kaderníctva a materské školy. Portugalsko zaviedlo zákaz vychádzanie pre svojich desať miliónov obyvateľov pred šiestimi týždňami. Krajina hlásila v utorok celkovo okolo 23.000 prípadov nákazy koronavírusom a takmer 950 úmrtí na ochorenie COVID-19 spôsobované týmto vírusom. Podľa portugalských úradov vrchol v počte nových prípadov bol už dosiahnutý koncom marca.

Viac o téme: KoniecNúdzový stavPortugalskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu