Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

KORONAVÍRUS Belgicko je pripravené začať od mája postupne uvoľňovať opatrenia

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP)

BRUSEL - Belgicko začne od budúceho mesiaca postupne uvoľňovať opatrenia proti novému koronavírusu, uviedla agentúra DPA. Premiérka Sophie Wilmesová oznámila, že opatrenia sa začnú uvoľnovať od 4. mája.

V prvej fáze sa zahustia spoje verejnej hromadnej dopravy, ktorá momentálne premáva v obmedzenom režime. Obchody ostanú spočiatku zavreté, s výnimkou firiem obchodujúcich s inými firmami a maloobchodu s textilom a šijacími potrebami. Belgičania budú môcť začať opäť športovať, no maximálne s dvoma ľuďmi, s ktorými nežijú vo vzájomnej domácnosti a v predpísanom rozstupe.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Ľudia budú stále pracovať z domu a zo svojich domovov by mali vychádzať len za účelom nákupov, návštev lekára či z pracovných dôvodov, uviedla Wilmesová. V ďalšej fáze, od 11. mája, sa otvoria obchody za prísnych opatrení. Osemnásty máj je predpokladaným termínom otvorenia kaderníctiev, múzeí a znovuzavedenia plnohodnotnej dopravy.

V ten istý deň sa začnú postupne otvárať aj školy, hoci spočiatku pre maximálne 10 študentov v rámci jednej triedy. Reštaurácie sa otvoria najskôr od 8. júna a kaviarne a bary ešte neskôr. V krajine zároveň zostáva v platnosti povinnosť nosiť rúška v autobusoch a vlakoch.

Viac o téme: OpatreniaPandémiaBruselBelgickoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu