Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Vyzvala všetkých, aby ostali doma: Sama išla preč, Trumpova dcéra pod paľbou kritiky! Biely dom ju obhajuje

Ivanka Trumpová Zobraziť galériu (2)
Ivanka Trumpová (Zdroj: TASR/AP)

WASHINGTON - Údiv i kritické reakcie na internete aj v médiách vyvolal výlet Ivanky Trumpovej, dcéry amerického prezidenta Donalda Trumpa, z Washingtonu do otcovho golfového strediska v štáte New Jersey. Trumpová, ktorá pôsobí ako prezidentova poradkyňa, sa do New Jersey vydala v čase pandémie koronavírusu. V tomto štáte aj v metropole platí odporúčanie zostať doma.

Biely dom cestu obhajuje a uvádza, že Trumpová chcela židovský sviatok pesach stráviť s rodinou. „Jej cesta nebola komerčná,“ uviedol Biely dom. „Rozhodla sa stráviť sviatky v súkromí s rodinou," dodal.

Na výlet s deťmi a manželom

Do golfového strediska Bedminster, ktoré patria rodinné korporácii The Trump Organization, sa vydala so svojimi deťmi a manželom Jaredom Kushnerom. Kushner v Trumpovej administratíve pôsobí tiež ako prezidentov poradca. Veľa ľudí si preto položilo otázku, či pravidlá v terajšej ťažkej dobe skutočne platia pre všetkých. Úrady vo Washingtone a tiež v New Jersey odporúčajú obyvateľom kvôli koronavírusu v čo najväčšej miere zostávať doma, vyvarovať sa širších rodinných i priateľských stretnutí a cestovať pokiaľ možno len do práce.

Vyzvala všetkých, aby ostali
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP)

Biely dom poznamenal, že cesta do Bedminsteru sa nijako nelíšila od toho, keby Trumpová s manželom išli do práce. Dodal tiež, že sviatky trávili v uzavretom zariadení, ktoré je považované za rodinný domov. Počas veľkonočnej nedele však zomrel policajný seržant Bedministeru. 

Ľudí vyzývala aby ostali doma

Ešte pred cestou Trumpová na twitteri vyzývala tých, ktorí môžu, aby zostali doma. „Prosím, prosím, urobte tak,“ napísala.

Siedmeho apríla, len deň pred cestou, takisto zdieľala tweet guvernéra New Jersey Phila Murphyho, ktorý vyzýval obyvateľov, aby oslávili Veľkú noc doma. Murphy už v marca odporučil ľuďom, ktorí vlastnia víkendové domy, aby do nich nejazdili a pomohli tak bojovať proti šíreniu infekcie. New Jersey je navyše jedným z ohnísk nákazy v USA, v tomto štáte sa doteraz nakazilo vyše 71-tisíc ľudí, z ktorých cez 3100 zomrelo.

Viac o téme: VýletKoronavírusIvanka Trumpová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu