Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

KORONAVÍRUS Putin otvorene: Situácia okolo šírenia nákazy v Rusku sa nezlepšuje

Vladimir Putin
Vladimir Putin (Zdroj: SITA/Alexei Druzhinin, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)

MOSKVA - Ruský prezident Vladimir Putin v pondelok povedal, že situácia v súvislosti s novým koronavírusom sa v krajine "nezlepšuje". Rusko podľa jeho slov môže v prípade potreby na riešenie krízy využiť aj zdroje ministerstva obrany, napríklad vojenských zdravotníkov. Informovali o tom agentúry Reuters a DPA.

Putin vo vyjadreniach na stretnutí s poprednými činiteľmi, odvysielaných v štátnej televízii, konštatoval, že situácia sa neustále mení a že najbližších niekoľko týždňov bude rozhodujúcich v boji proti šíreniu koronavírusu. Šéf Kremľa tiež požiadal, aby mu štátni predstavitelia predkladali denné správy o situácii a predpovede ďalšieho vývoja.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Podporil okrem toho karanténne opatrenia v Moskve, ktoré po vzore ruskej metropoly postupne zaviedla väčšina regiónov krajiny. V Rusku podľa oficiálnych údajov z pondelkového dopoludnia evidujú 18.328 potvrdených prípadov nákazy novým koronavírusom, z nich 2558 pribudlo za posledných 24 hodín, pričom viac než 72 percent z celkového počtu sa vyskytlo v Moskve a Moskovskej oblasti.

V krajine sa dosiaľ uzdravilo 1470 pacientov a ochoreniu COVID-19 podľahlo 148 ľudí, 18 z nich za uplynulý deň, informovala agentúra TASS.

Viac o téme: PandémiaRuskoMoskvaVladimir PutinKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu